Delftse Bieren

De bieren

De collectie bieren wordt aangevuld naar een standaard serie van voorlopig vijf bieren. Daarnaast wordt er wekelijks in het Delftse Brouwhuis gebrouwen zodra dat gereed is (voorjaar 2019)

De bieren van Delftse Brouwers worden verkocht en gedistribueerd door Groothandel Flink Gegist in Delft. Meer informatie over prijzen via hen!

Voor nu beschikbaar de Weizen en de Tripel! Wordt vervolgd met een IPA, Blond en een OerPils.

Tripel

Deze amberkleurige triple van Delftse Brouwers is een trots, bovengistend, lichtkruidig bier met een volle, moutige en licht zoete smaak. 8,5% ABV

 

Tripel door de kelder!

Tijdens de voorbereidingen voor Delfts Brouwhuis - de plek waar ook Delftse Brouwers gevestigd gaat worden - stuitten we op de prachtige middeleeuwse kelders. De stenen, voor ons gevuld met eeuwen (bier?)geschiedenis, vormen de achtergrond voor het eerste biervan Delftse Brouwers.

Weizen

De verfrissend en doordrinkbare Weizen van de Delftse Brouwers is een traditioneel bovengistend bier met zachte fruitige tonen.  5.2% ABV

 

Weizen onder het raam!

Al vele, vele eeuwen lang ziet men vanaf het oudste plein in Delft, Heilige Geestkerkhof de prachtige ramen van de Oude Kerk. ("Staattie nou scheef?") Het plein waar de resten van waarschijnlijk een van de oudste brouwerijen werd gevonden (tweede helft 13e eeuw). Diezelfde ramen vormen nu de achtergrond voor dit heerlijke bier.

Bock

De diep bruine Bock van Delftse Brouwers is een moutig, bovengistend bier met tonen van hout, noten en chocolade.

 

Bock vanuit het souterrain!

Het Gemeenlandshuis om de hoek op Oude Delft is van oorsprong een woonhuis. Omstreeks 1505 was Delftenaar Jan de Huyter eigenaar en destijds baljuw, dijkgraaf en schout van de stad. Daarnaast was hij pachter van het hopgeld, een prima bijbaan in de hoogtijdagen van bierstad Delft. De diverse hopbelletjes die in de stenen gevel zijn uitgehakt, getuigen daar nog steeds van. Voor dit bier zijn we als een Bock gevallen op de mooie souterrainramen op  straatniveau!