Delftse Brouwers

(Bier)geschiedenis zet zich voort

Er broeit iets rond het Heilige Geestkerkhof...

Geboren en getogen Delftenaar John Brus (1967) is al sinds zijn 16e gefascineerd door de verschillende smaken, stijlen en eigenschappen van bier en startte al snel daarna met thuis brouwen. Lang voor de craft beer revolutie in Nederland reisde hij langs talloze bierbrouwerijen in binnen en buitenland om bieren te proeven en smaken te verzamelen.


Professioneel in't bier

Na een loopbaan in de IT besloot hij in 2008 z’n hart te volgen en ging hij verder met Menno Olivier, de oprichter en meesterbrouwer van Brouwerij de Molen, craft beer brouwerij in Bodegraven sinds 2004, ‘Wereldberoemd in het buitenland’. Sinds 2009 is hij mede-eigenaar van deze brouwerij die vooral bekend staat om zijn houtgerijpte bieren,  progressieve experimenten en bierstijlen. Brouwerij de Molen exporteert naar 35 landen en wordt in de internationale craft beer scene als pionier gezien.


Een oude wens

Bij John bleef altijd de wens sluimeren om ook ooit in zijn geboortestad een brouwerij te starten. In 2014 claimde hij in het kader van wishfull-thinking al de gewenste brouwerijnaam op diverse online media. Met de ambitie en het enthousiasme van Jon Cornelese, Thijs van de Donk, Sander Arkenbout van het Delfts Brouwhuis (én Café de Oude Jan) kwam de ideale match onverwacht op ieders pad. Al in de verkennende gesprekken werd duidelijk dat deze samenwerking ‘meant to be’ was.


Geen speld tussen te krijgen

De geschiedenis van het pand aan de Hyppolytusbuurt, Heilige Geest Kerkhof, het plein bij Café de Oude Jan, Delft als bierstad, de ideeën van Delfts Brouwhuis, de lang gekoesterde wens van John Brus en de ervaring en kennis die hij door al die jaren heen heeft opgedaan, de professionele horecabasis van de ondernemers van het Delfts Brouwhuis: er viel geen speld tussen te krijgen.


Brouwinstallatie

Er wordt in het pand aan de Hyppolytusbuurt (dat ook grenst aan het Heilige Geestkerkhof) een Engelse brouwinstallatie met een capaciteit van 650 liter geplaatst. Vanaf het voorjaar van 2019 kunnen bewoners en bezoekers van Delft genieten van bijvoorbeeld een Blond, Tripel, Weizen, Saison, IPA,  OerPils en meer.