De locatie

De Locatie - Delfts Brouwhuis!

Heilige Geestkerkhof is het oudste pleintje van Delft. Delft is ontstaan in het gebied rondom de Oude Kerk en verkreeg in 1246 stadsrechten. Het intieme karakter van vroeger en de monumentale gebouwen in verschillende bouwstijlen zijn zorgvuldig bewaard gebleven in de loop der jaren. Naast alle historische bezienswaardigheden in dit gebied is het ook een eigentijdse ‘buurt’ met gezellige cafés, intieme restaurants, leuke boetieks en speciaalzaken.

Tijdens de verbouwing werden twee middeleeuwse kelders ontdekt in het pand. De opgravingen, die de opening met bijna een jaar vertraagden, leverden talloze archeologische vondsten op, waaronder die van een - hou je vast - brouwerij! In die kelders zit je nu, onder de hangende brouwerij, van je bier te genieten!

brouwplein Delft

In dit oudste stuk van Delft bevinden zich slechts een tweetal horeca gelegenheden met een terras op het zonnige pleintje van het Heilige Geestkerkhof; Café de Oude Jan en het nieuwe Delfts Brouwhuis. Een prachtig historisch punt, in de volksmond inmiddels het Brouwplein en de ideale plek voor een lokaal biertje.


De tweede ingang van het Delfts Brouwhuis, waarin Delftse Brouwers een thuis gaat vinden ligt aan de prachtige gracht Hippolytusbuurt. (ah! daar is de hippo! ;)